Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@14:53:12 GMT

نوشابه خنک و شيرين، سرشار از مضرات دردسرآفرين

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۸۴۶۷۴

خبرگزاري آريا -
لابد شما هم درباره اين‌که نوشابه براي کودکان ضرر دارد چيزهايي شنيده‌ايد، اما با خواندن نکاتي که متخصص شهرزاد مي‌گويد درمي‌يابيد که نوشابه دادن به بچه‌ها ظلمي بزرگ در حق آنهاست
والدين هميشه نگران تغذيه کودکان‌شان هستند. هميشه مي‌خواهند بدانند چه مواد غذايي براي کودک‌شان خاصيت دارد و چه مواد غذايي مضر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوشابه هم يک از نوشيدني‌هايي است که کودکان علاقه زيادي به آن دارند، ولي نمي‌دانند چه ضررهايي در آينده براي آن‌ها خواهد داشت. از همين رو از دکتر اکبر کوشانفر، متخصص کودکان و استاد دانشگاه شهيد بهشتي خواستيم تا شما والدين عزيز را از مضرات مصرف نوشابه در کودکان آگاه کند.
1- مصرف بيش از حد نوشابه در رويش دندان‌هاي کودک که معمولا از 6 تا 8 ماهگي شروع مي‌شود، تاخير ايجاد مي‌کند. نوشابه‌هاي گازدار به علت مواد قندي موجود در آن‌ها چنانچه با غذاهاي آماده مصرف شوند باعث چاقي کودکان مي‌شود. اگر پايش رشد اين کودکان بيش از حد طبيعي باشد، در معرض خطر ديابت يا بلوغ زوردرس قرار مي‌گيرند، به خصوص که زمينه ديابت را داشته باشند. مصرف زياد نوشابه براي کودکان علاوه بر اختلال در جذب کلسيم وتشديد پوسيدگي دندان باعث مشکلات گوارشي و ابتلا به چاقي مي‌شود. فسفر موجود در نوشابه موجب اختلال در رشد کودکان و بروز بيماري راشيتيسم در آن‌ها مي‌شود. بيماري راشيتيسم يا نرمي استخوان يک بيماري مربوط به رشد استخوان‌هاست که در نوزادان و کودکان ديده مي‌شود. اگر کودکي که کمبود ويتامين D دارد نوشابه مصرف کند، علائم نرمي استخوان در او مشاهده مي‌شود.
علائم نرمي استخوان:
- بي‌اشتهايي
- ضعف
-نرمي استخوان‌ها
2- اگر کودک در آغاز 2 ماهگي شروع به راه رفتن بکند ممکن است انحناي استخوان‌هاي پا به صورت پرانتز مشاهده شود. در اين بيماري استخوان‌هاي کودک به دلايلي نرم باقي مي‌ماند و اين مسئله موجب خميدگي و رشد ناقص استخوان‌ها مي‌شود.
3- انواع نوشابه‌هاي گازدار حاوي مقداري فسفر هستند که مي‌توانند تعادل کلسيم و فسفر بدن را به هم بزند و باعث ايجاد اختلالات استخواني مي‌شود.
4- مصرف زياد نوشابه موجب افزايش چربي‌هاي نامطلوب در خون مي‌شود و به اين‌ دليل که اسيد فسفريک به نوشابه‌ها اضافه مي‌کنند، موجب افزايش فسفر خون مي‌شود و در فرآيند جذب اختلال ايجاد مي‌کند. قند موجود در نوشابه موجب بي‌اشتهاي آن‌ها مي‌شود.
5- مصرف نوشابه‌هاي گازدار براي کودکان به علت مواد قندي اکيدا ممنوع است زيرا علاوه بر مضراتي که دارند سبب دريافت مقدار کمتر غذا يا شير مادر مي‌شوند. اين نوشابه‌ها هيچ ارزش غذايي ندارند. غذا‌ها بايد حاوي مواد پروتيدي و انوع ويتامين‌ها باشند ولي نوشابه‌هاي گازدار فاقد اين گونه مواد هستند. به علت وجود گاز در نوشابه‌ها مصرف آن‌ها در کودکان باعث نفخ درشکم مي‌شود و معمولا مشاهده مي‌کنيم که اغلب کودکان از نفخ شکم شکايت دارند.
6- دندان‌ها نيز مانند استخوان، از نوشابه‌ها در امان نيستند. قند فراوان موجود در نوشابه براي دندان‌ها مضر است. نوشابه، علاوه بر قند، حاوي موادي است که براي دادن طعم و رنگ به‌ ‌آن اضافه شده و مي‌تواند موجب فرسايش و تخريب ميناي دندان شود. به علاوه، اسيديته بالاي نوشابه هم منجر به فرسايش شديد ميناي دندا‌ن مي‌شود.
7- ميناي دندان‌هاي شيري بيش از دندان‌هاي دائم آسيب‌پذير است و در معرض نوشابه خيلي زود تخريب مي‌شود. از آن‌جا که مهم‌ترين عامل در سخت‌شدن ميناي دندان، رعايت رژيم غذايي صحيح است، مصرف مداوم نوشابه باعث مي‌شود ميناي دندان کودک، سختي لازم را نداشته باشد و به طور مداوم در معرض پوسيدگي قرار بگيرد. براي همين است که توصيه مي‌شود نوشابه حتما با ني مصرف شود تا تماس بين نوشابه و دندان‌ها به حداقل برسد. به علاوه، بايد حتما بعد از مصرف نوشابه دهان را با آب شست تا خطر پوسيدگي دندان کاهش پيدا کند.
8- مصرف نوشابه در کودکان نيز باعث سوء تغذيه مي‌شود چون مصرف نوشابه جلوي اشتهاي کودکان را مي‌گيرد و به اين ترتيب مانع رسيدن مواد مغذي به بدن و در نتيجه سوء تغذيه مي‌شود. کودکان زماني که به نوشابه دسترسي داشته باشند، نوشابه را به شير و ميوه ترجيح مي‌دهند و ميزان فسفر، منيزيم، کلسيم، پروتئين و ويتامين دريافتي آن‌ها با افزايش مصرف نوشابه‌ها کاهش پيدا مي‌کند. مصرف نوشابه در کودکان سبب بي‌ميلي آن‌ها نسبت به استفاده از غذاهاى مقوى مى‌شود ودر نتيجه مصرف نوشابه کودکان را دچار مشکلات عديده جسمانى مي‌کند.
9- اسيد فسفريک موجود در نوشابه‌هاي گازدار باعث برداشتن يون کلسيم از استخوان‌ها مي‌شود و پوکي استخوان را سبب مي‌شود. مصرف زياد نوشابه و ديگر نوشيدني‌هاي شيرين گازدار در دوران کودکي، خطر ابتلا به چاقي را افزايش مي‌دهد.
10- طبق تحقيقاتي که صورت گرفته کودکاني که بيش ازحد از اين نوع نوشيدني‌ها استفاده مي‌کنند، علاوه بر اضافه وزن در معرض افزايش فشارخون، دير‌تر هضم شدن غذا، پوسيدگي دندان و پوکي استخوان و از اين دست بيماري‌ها مي‌شوند. در نوشابه رنگ، اسانس و قند وجود دارد که مضرات زيادي براي مصرف کنندگان دارد.
به جاي نوشابه چي بخورند؟
با توجه به مضرات نوشابه‌هاي گازدار بايد به دنبال جايگزين باشيم. يکي از اين جايگزين‌ها دوغ است که مي‌توان به جاي نوشابه از آن استفاده کرد. اين نوشيدني سالم و مفيد تامين کننده يک چهارم نياز روزانه کلسيم و حاوي ويتامين است. البته دوغ بهتر است بدون گاز و کم نمک باشد. در تابستان براي رفع تشنگي، شربت آبليمو نيز گزينه خوبي است و با کمي حوصله و صرف کمترين هزينه مي‌توانيد يک نوشيدني خنک و بهداشتي براي خود تهيه کنيد. مصرف شربت خاک شير هم در تابستان براي رفع عطش و جلوگيري از گرمازدگي توصيه مي‌شود. شربت‌هاي عرقيات گياهي نيز جايگزين بسيار خوبي براي نوشابه‌ها در گرماي تابستان است. خوب است بدانيم که بيماري‌ها يک شبه به وجود نمي‌آيد بلکه طي سال‌ها بر اثر پيروي از رژيم‌هاي غذايي نامناسب، ايجاد مي‌شود. بنابراين سعي کنيد مصرف نوشابه‌هاي گازدار را به حداقل برسانيد و در عوض به نوشيدن آب و آب ميوه‌هاي طبيعي روي آوريد.
مي‌توان آب ميوه‌هاي طبيعي و خالص که از ميوه‌هاي مجاز به روش بهداشتي در منزل تهيه شده باشند را از اواسط ماه هشتم به بعد در حد 30 تا 60 سي سي در روز به کودک داد، ولي بايد توجه داشت آبميوه هم به ميزان لازم به کودک داده شود. استفاده شيرخوار از مقادير زياد آب ميوه ممکن است سبب اسهال يا کاهش اشتهاي او به غذا و حتي شير مادر شود.
کوچک و بزرگ ندارد
به خانواده‌ها و بزرگسالان هم توصيه مي‌شود از نوشيدن نوشابه‌هاي گازدار که حاوي مواد نگهدارنده هستند، خودداري کنند حتي بهتر است از خوردن آب ميوه‌هاي صنعتي خودداري کنيد، چون آب ميوه‌هاي پاکتي مصنوعي، علاوه بر وجود ماده نگهدارنده، به علت پاستوريزه شدن و جوشاندن 80 درصد ويتامين‌هاي موجود خود را از دست داده‌اند، بنابراين ارزش ويتاميني ندارند.
توصيه متخصص
به والدين توصيه مي‌شود به جاي مصرف نوشابه‌ها و آب ميوه‌هاي مصنوعي، آب ميوه طبيعي مصرف کنند و کودکان‌شان نيز به جاي نوشابه‌هاي گازدار، دوغ بدون گاز بعد از غذا بنوشند، چون حاوي مواد پروتئيني وکلسيم است.

منبع:shahrzadpress.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۸۴۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح کنترل پوکی استخوان برای زنان بالای ۵۰ سال در زاهدان

به گزارش جام جم آنلاین،معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت:پوکی استخوان یا استئوپروز به کاهش توده استخوانی، ضعیف و سست شدن بافت استخوان گفته می‌شود، این حالت به شکستگی استخوان منتهی خواهد شد وشکستگی ناشی از آن از هر ۳ زن بالای ۵۰ سال یک زن را درگیر می کند.
 دکتر مهدی زنگنه، افزود: این برنامه در سه مرکز خدمات جامع سلامت شهری حضرت فاطمه (س)، حضرت زینب (س) و حضرت معصومه شهرستان زاهدان به صورت پایلوت در حال اجراست و تمامی زنان ۵۰ سال و بالاتر می‌توانند با مراجعه به این مراکز از خدمات آموزشی و غربالگری پیشگیری از این بیماری بهره‌مند شوند.

دیگر خبرها

  • آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • میوه‌هایی که به فرایند کاهش وزن کمک می‌کند
  • مشعل المپیک در فرانسه تحریم شد
  • مشعل المپیک درفرانسه تحریم شد
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • اجرای طرح کنترل پوکی استخوان برای زنان بالای ۵۰ سال در زاهدان
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد